NM 2015 oppsummering

IMG_8661
Ønsker med dette å si tusen takk til alle involverte under NM 2015.
Det er ikke vanskelig å arrangere store renn over flere dager, når man er på samme lag som engasjerte, samvittighetsfulle og blide dugnadsarbeidere.

Det har blitt sånn at hoppnorge har blitt veldig flinke til å samarbeide.
Vi har i forkant, og i helgen hatt hjelp av flinke folk fra mange klubber og forskjellige idretter.
Må nevne noen klubber i denne fantastiske gjengen som har stått på i helgen.
De kommer fra Skottfoss, Botne, Vikersund, Kongsberg, Siljan, Hønefoss, Hedmark og Gjerpenkollen i tillegg til Heddal IL hopp
Representanter fra Heddal IL Langrenn ringer og spør om å få hjelpe til. Dette er fantastisk, og riktig.
Godt å kunne hjelpe hverandre i de forskjellige gruppene i samme idrettslag.
Prøvehoppere har stilt opp fra alle kanter av Telemark og Vestfold, og Buskerud med ståpåvilje og godt humør.
Vi har hatt veldig god hjelp av Morten Lein fra Skiforbundet, som har tatt telefon og svart mail døgnet rundt de siste dager.
I tillegg kommer hoppinteresserte i hele Notodden og Hjartdal kommune å spør om å få hjelpe til.
Vi kunne ikke klart noe av dette uten alle involverte.

Ved sykdom i dommer staben, stepper Glenn Remi Helgerud fra Telemark og Vestfold inn som dommer på sparket,
og fikk vel ettersom jeg ble fortalt, tatt sin dommerprøve på søndag under laghopp. Gratulerer Glenn Remi.

Vi har hatt 9 arrangements dager i Tveitanbakken i vinter. Vi har hatt full uttelling når det gjelder vær og vind.
Hoppbakkene som Bjørn Småkasin(Gokke) en gang plasserte på vestsiden på Notodden viser seg den dag i dag å være en «geni-strek»
Vi har veldig sjelden problemer med vær og vind, noe vi fikk bevist under trening for noen uker siden, da orkanen «Ole» var på besøk.
Vi var, etter som jeg hørte den eneste bakken i denne delen av landet, som kunne kjøre trening den dagen..
Sola slipper heller ikke veldig godt til i Tveitanbakken, som gjør at vi har en fantastisk lang sesong.

IMG_8448
Når det gjelder Bakkemannskapet i Tveitanbakken, har de tatt veldig riktige valg i vinter.
Det har hele tiden vært i bakhodet at vi skal arrangere et stort NM i månedskifte Mars/April.
Dette har medført snøproduksjon gjennom vinteren, noe vi ellers ikke ville gjort.
Det har vært en vanskelig vinter å beholde snø i bakkene, men der har bakkemannskap i Tveitanbakken vært gode.
De valgene som ble tatt, i forhold til trommel og maskinkjøring, salting og vanning av tørr snø, snø som slipper fra blåisen som ligger under osv…
Det har vært mange utfordringer, men også en voldsom vilje til ikke å gi seg.. Det er en kunnskapsrik og arbeidsom gjeng som holder bakkene i gang gjennom vinteren, og steller til arrangementer vi har.. Det er moro å være med på dette, så gratulerer med vel gjennomført sesong nok en gang.

Vi har også i Heddal IL Hopp en foreldregruppe, som tar tak i ting.. De jobber ikke i den gamle tralten, men finner nye løsninger på hvordan vi hele tiden kan bli bedre.
Steller garderober, finner nye løsninger på servering, kommer med ideer om nye muligheter vi kan gjøre for hele tiden bli bedre.
Det er blide og engasjerte foreldre, som virkelig legger sin sjel i at besøkende, det være seg bakkemannskap, dugnadsarbeidere, publikum eller løpere, skal reise fra Tveitanbakken med et smil om munnen, og en trivelig erfaring rikere.

Rekruttene i Heddal IL Hopp har etterhvert blitt en stor gjeng, og de er også veldig engasjerte i det som skjer i Tveitanbakken. NM 2015 er noe de alle har sett veldig frem til.
De hjelper til på alle mulige vis de kan. Noen springer rundt på «ærender» for voksne, og andre hjelper til med premieutdelinger. Vi hadde også til NM tre rekrutter som gledet seg enormt til å kjøre ned unnarennet med flagg under åpningsseremonien på lørdag. De gjorde STOR glans på denne seremonien, og en fantastisk bra opptreden.
Vi hadde også i år med Sander Bjørndalen(16) som prøvehopper. Søndag var han eneste fra Heddal IL som deltok under NM i egen bakke. Det ble selvfølgelig utfordrende for han å hoppe fra bom 4, når han vanligvis trener fra bom 12. Det er 90 cm mellom hver bom, så da med 9 meter mindre fart gjorde han så godt han kunne, og det var veldig bra. Som Clas Brede Bråthen sa.. Det er veldig ærefullt å få være med i NM, så ta med deg dette og kos deg.
En 12 år gammel jente som heter Cecilie har tatt ca 2000 bilder med lånt kamera i helgen. Hun har vært rundt om i HELE anlegget og tatt bilder. Det er masse bra bilder, og regner med at det er greit for Cecilie at alle kan bruke disse som de måtte ønske. Bilder ligger i bunn av artikkel.

IMG_8468
Parkeringen visste vi ville bli en stor utfordring under helgens arrangement. Der var det mye jobb i forkant, hvor det ble fylt mange lass steinmasser på jordet for å komme frem med biler.
Vi kom frem til at eneste løsning var busstransport fra Yli skole. Vi hadde en stor gjeng i sving, som tok seg av parkeringen, og føler at dette ble utført på en profesjonell måte.
Tilbakemeldinger var at det bare var blide fjes å se i forhold til parkering og transport.
Vi hadde en kar som tok imot parkeringsavgift, og han slapp ikke forbi noen ettersom jeg har forstått.
Til og med det høyeste organet i Hoppnorge, Bente Lill Romøren måtte betale han avgift. Vår eminente park.avgifts vakt hadde en holdning, at det ikke betaler diesel på tråkkemaskinen når noen kjører forbi.
Bente Lill var blid som en sol, og mente dette var riktig da dette gikk til en god sak. Takk til Bente Lill for godt humør og flott åpning av NM 2015.
Hun åpnet arrangementet sammen med Notoddens ordfører Jørn Christensen og leder av org.komiteen Inge Eriksrød.

Vi har hatt besøk av alle de aller beste skihopperne i Norge i helga. Både av jenter og gutter.
Anette Sagen avsluttet sin aktive karriere her i helgen med to fantastiske hopp, og det var en tydelig rørt Anette Sagen som sto på pallen lørdag.
Maren Lundby satte ny bakkerekord med 103,5 meter, og sørget dermed for å få norsk bakkerekordholder i Tveitanbakken for jenter igjen.
Rune Velta tok gull to dager på rad, individuelt på lørdag, og med lag på søndag. Det er fantastisk når Phillip Sjøen hopper 105 meter, men måtte ende nedi med handa.
Vi fikk besøk av hele hopplandslaget med ledere både på jente og guttesiden.
Alexander Støckl og Magnus Brevig er to veldig jordnære og hyggelige personer, som tok seg god tid til bilder med alt og alle..
Alle betyr like mye for disse, og det er en fantastisk egenskap alle i/på hopplandslaget har både på jente og guttesiden.
Det samme gjelder for representanter fra NSF med Hoppsjef Clas Brede Bråthen i spissen. Takk for besøket.
IMG_8588

Tilbakemeldinger vi har fått fra utøvere, ledere og publikum, er udelt positive.
Kjempebra preparert bakke, med spor i worldcup klasse, god kioskløsning, bra løst parkering-problematikk, bra rennledelse og bare blide fjes..
Mer en dette kan vi i grunn ikke forlange.
Vi har fått mange spørsmål om andre arrangementer i helga, som Konika Minolta Norges-cup. Vi har også fått masse spørsmål om treningsmuligheter på sen høst/tidlig vinter for mange..
Dette er noe vi får prate sammen om etter påske. Vi har nå slått av kjølingen i tilløpet. Det koster ca kr. 500,- pr. døgn med de temperaturene vi har nå om dagen å ha dette på.
Bakken vil nok smelte sakte men sikkert i løpet av påsken, og NM 2015 var nok det siste som har foregått i Tveitanbakken med ski på beina for denne sesongen.
Vi har gjort en god jobb i vinter, kort og greit.

Vil avslutningsvis, igjen få gratulere alle involverte med VEL GJENNOMFØRT.

Mvh
Kim R Bjørndalen
Heddal IL Hopp

Bilder fra Helgen finner du under på følgende linker:

logo nm med 4 fra hopplandslaget beskjært

 

 

 

Comments are closed.